xCykling som en hobby alene eller i en klub

Du kan dyrke cykling som hobby alene eller sammen med andre mennesker, hvis du er villig til at bruge noget tid sammen med dem. Om du vælger at cykle alene eller at melde dig ind i en cykelklub er helt op til dig, men der er et par ting, du bør vide, før du går i gang.

Valg af en type cykling

Der er mange fordele ved at cykle som hobby, og hvis du er nybegynder, kan du gøre det til en social aktivitet ved at melde dig ind i en cykelklub. Du vil ikke kun kunne cykle sammen med andre mennesker, men du kan også blive bedre til det hurtigere. Ud over at være en fantastisk måde at motionere på er cykling også en praktisk transportform. Det forbedrer også din kardiovaskulære sundhed, og det sænker din risiko for hjerte-kar-sygdomme med 11 %, og kvinder reducerer deres risiko endnu mere.

Valg af klub

Der findes cykelklubber i hele landet, og de er en god måde at møde andre cykelentusiaster på og lære mere om at cykle i en gruppe. Chris Reid, direktør for National Cycling Institute, har fem tips til at hjælpe dig med at finde en cykelklub, der passer til dig.

Deltagelse i gruppeture

At deltage i gruppeture er en glimrende måde at forbedre din cykling på. Sammenlignet med soloture er gruppeture ofte hurtigere, hvilket kræver hurtigere reaktioner og smidigere bevægelser. Den højere hastighed afslører også eventuelle mangler i træk og kondition. Gruppeture har også en tendens til at være hurtigere, fordi rytterne kommer op ad stigninger med en højere starthastighed. De er også nødt til at holde en højere hastighed på vej ud af sving.

At køre i en gruppe er en god måde at møde andre ryttere på, men det er ikke lige noget for alle ryttere. For eksempel kan det være skræmmende at køre i en stor gruppe for folk, der ikke ved, hvordan man trækker og hvordan man skal håndtere andre ryttere. Når du kører i en stor gruppe, kører du sammen med snesevis af mennesker, der har de samme mål.

At få en cykel

Uanset om du anskaffer dig en cykel til fritidsbrug eller til løb i en lokal klub, er der mange vigtige ting at overveje, før du går i gang. For det første skal du sørge for, at du har en god hjelm. En god hjelm skal passe til dit hoved og opfylde de amerikanske sikkerhedsstandarder. Du bør også overveje, hvilken type cykel du vil have, og hvad dit budget tillader.

En cykelklub er en glimrende måde at møde folk og øve dine cykelfærdigheder på. Du kan finde ture i dit område, der opfylder dine behov og interesser. Nogle klubber har endda online opslagstavler, hvor du kan finde forslag til ruter. Disse opslagstavler kan også hjælpe med at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have. Når du planlægger en rute, bør du også overveje vejbyggeri, kriminalitetsproblemer, trafik og sikkerhed.

Link til vores nye hjemmeside på Holdsport

 
Bliv medlem nu
Banner